Jak mnoho našich zákazníků ví, Puckator je společnost, která začala svůj život ve Velké Británii a vždy jsme cítili, že patříme do Evropy. Od přijmutí našeho prvního francouzského zaměstnance v roce 2005, přes vytváření webových stránek téměř ve všech evropských jazycích v následujícím desetiletí, po otevření naší první evropské kanceláře ve Valencii v roce 2011 a pokračování tohoto trendu s otevíráním kanceláří v Itálii, Polsku a Nizozemsku v příštích 9 letech, jsme skutečně příkladem toho, jak EU funguje pro podnikání. Nyní je to více než 5 let, co Spojené království hlasovalo pro odchod z EU a Brexit se stal realitou, nebylo to něco, co jsme jako společnost chtěli, ale snažili jsme se s tím zacházet co nejlépe a po nejistém začátku se nyný věci vracejí k normálu. Dodací lhůty se zkracují a samozřejmě všechny naše zákazníky z EU nyní obsluhuje naše nizozemská pobočka Puckator BV, takže není třeba řešit žádné celní formality ani daně.

Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli, že je čas na další krok v našem evropském dobrodružství, a rozhodli jsme se otevřít náš první sklad na evropské pevnině. Tento nový sklad bude sídlit ve Vratislavi v jihozápadním Polsku. Je zcela nový a měří téměř 5 000m2. Je dostatečně velký, abychom mohli dodávat všem našim stávajícím zákazníkům z EU a take nám spolu s Vámi umožnit růst.

 

 

S developerem jsme se již dohodli na podmínkách počátečního pětiletého pronájmu a nyní započneme vybavování moderních kancelářských a personálních zařízení.

Co to bude znamenat pro naše zákazníky se sídlem v EU…. Zaprvé to bude znamenat zaručenou kontinuitu dodávek všech našich produktů v rámci EU, od Irska po Rumunsko a od Španělska po Řecko, bez ohledu na to, jak se časem změní vztah EU se Spojeným královstvím. Bude to také znamenat rychlejší dodací lhůty pro téměř všechny naše zákazníky z EU :) .

Pro naše zákazníky se sídlem ve Velké Británii budou objednávky stále dodávány z našeho britského skladu v Cornwallu a máme v plánu růst a rozvíjet britský trh spolu s tím evropským. Zákazníci se sídlem v zemích mimo EU a UK budou zásobováni z obou míst.

V současné době stanovujeme cílové datum otevření 1. října 2021, a pokud budeme mít vítr v zádech a věci se budou vyvíjet dobře, doufáme, že otevřeme ještě dříve. Dokud nebude otevřen nový sklad bude všem našim zákazníkům v EU sloužit původní sklad prostřednictvím společnosti Puckator BV.

Uvědomujeme si, že mnoho zákazníků bude chtít držet krok s naším pokrokem, takže jakékoli nové informace nebo vzrušující vývoj budou v příštích měsících sdíleny na našem blogu a samozřejmě pokud máte nějaké návrhy, které nám během této změny mohou pomoci, moc rádi je uslyšíme.

A konečně, pokud jste si někdy přáli budovat kariéru v inovativní, rostoucí, proaktivní společnosti a žijete v oblasti Vratislavi, neváhejte nám zaslat svůj životopis, v nadcházejících měsících budeme přijímat zaměstnance do skladu, kancelářských a vedoucích pozic.

Nezapomeňte se k nám v následujících týdnech vracet a sledovat další vývoj situace.